Udstillinger:
1993
Gudme Rådhus, separatudstilling
1996
Kunstbygningen Filosofgangen Odense
2015
Hillerød censurerede forårsudstilling
2015
Roskilde Åben, censureret udstilling
2016
Roskilde Åben, censureret udstilling
2017
Hillerød censurerede forårsudstilling
2018
Helsingør Kunstforenings Jubilæumsudstilling
Marienlyst Slot
2018
Helsingør Kunstforenings sommerudstilling
"Markedsplads for Kunst"
Kontakt
Preben Schubell
Pontsøvej 33
3000 Helsingør
+45 30 44 20 68
CV
Uddannelse:
Det Kongelige Danske Kunstakademi
Arkitektskolen
1976-1981
Professor Henning Larsen
Svendborg Kunstskole 1995-1997
Undervisere:
Jørgen Rosengaard
Viggo Salting
Tine Hind
Lene Leveau
Lene Degett
Hardy Ernst
2019
Fuglsanghus, Hørsholm
Februar - Marts 2019
2019
Helsingør Kunstforenings sommerudstilling
"Markedsplads for Kunst"
2020
Gilleleje Gl. Posthus
Gruppeudstilling
2020
"KUNST OG BILER"
Westbec & Brandtmar, Græsted
LINK TIL SOCIALE MEDIER
MEMBERSHIPS
GRIBSKOVMALERNE
Kunstanmelder ved Jyllandsposten og redaktør af Kunstavisen skriver om mine billeder i årbogen "101 kunstnere 2019:
En arkitekts fornemmelse for melankoli. Dette kunne være en passende overskrift for Preben Schubells malerier.
Arkitekturen først. I alle malerierne finder man en stram komposition bestående af hovedsageligt vandrette og lodrette linjer, af rektangler og kvadrater. En komposition, Preben Schubell må kende til fingerspidserne som den uddannede arkitekt, han er. Mange af malerierne kan da også ligne udsnit af huse med loftsbjælker, terrasser, mure og vinduesfacader. Indtrykket af orden, balance og harmoni hersker i disse kompositioner på samme måde, som de gør i arkitektens plantegninger.
Noget bryder imidlertid dette gennemtænkte system af lige linjer og rette vinkler. Noget, som man med hundrede procents sikkerhed ikke vil finde i plantegninger. I nogle af felterne er farven gradueret, så den ikke længere er ensartet, men præget af ”skjolder”. Andre steder i maleriene forstyrres roen af assymetriske og uensartede linjer, af flodlignende strukturer og mærkelige objekter. Tænker man i figurative baner, ligger associationerne lige til højrebenet: mos, alger, grene og kviste, buske og træer sætter deres organiske aftryk på den stramme komposition.
Man fornemmer naturens indtogsmarch i de menneskeskabte omgivelser. Enten som de buske og træer, der på helt normalt vis findes i haven eller som det mos, lav og ukrudt, der gradvist overtager strukturerne i forladte bygninger. I det sidste tilfælde kan man opfatte malerierne som en slags memento mori: en påmindelse om, at alt skal forfalde og dø. Selv det prægtigste bygningsværk bygget af den dygtigste arkitekt.
Preben Schubells farveskala underbygger fornemmelsen af melankoli og forladthed præget, som den er, af efterårs- og vinterfarver. Dette skal ikke nødvendigvis læses sådan, at vi har med en pessimistisk kunstner at gøre. Melankoli er ikke altid ensbetydende med tristhed. Man kan også opfatte den som udtryk for et sensitivt og fintfølende sind. Det er i hvert fald den konklusion, undertegnede kommer frem til. Malerierne er på én gang disciplinerede og drømmende, præcise og følsomme, velovervejede og spontane.
Og så fornemmer man, at de er helt og aldeles lystbetonede. Skabt af en fagmand, som har brug for andre måder at udtrykke sig på. Prøvende, eksperimenterende, følende.....kunstneriske.
Tom Jørgensen
Kommende udstillinger
2021
Gribskovmalernes virtuelle forårsudstilling
1. april til 31. maj 2021
Se mere på:
2021
"KUNST PÅ KRYDS"
Marienlyst slot, Helsingør
13. maj til 24. maj 2021
Se mere på:
Reception/fernisering
16. maj kl. 14-16:00
Jeg er inviteret til at deltage i udstillingen Kunst på Kryds/Kunst på Kryss, et samarbejde mellem Helsingør og Helsingborgs kunstforeninger.
Udstillingen afholdes hvert andet år og 10 svenske og 10 danske kunstnere inviteres til at deltage.
Udstillingen afholdes på Dunkers Kulturhus , Helsingborg og Marienlyst slot, Helsingør med deltagelse af 5 svenske og 5 danske kunstnere hvert sted.
©Preben Schubell. All rights reserved
Siden opdateret
29. marts 2021